kovo 30, 2012

|Skaitmeninis menas| Alice X. Zhang

"Airplanes"
  Alice X. Zhang |slapyvardis- alicexz| tai skaitmeninės grafikos menininkė gyvenanti JAV.
Ji daugiausiai piešia portretus, bei kuria dizainus plakatams ir marškinėliams. Menininkės  piešiniai labai emocionalūs, įstabūs, juos sunku pamiršti.   Alic'ės kūriniuose vyrauja labai didelė spalvų įvairovė, kurioje išsiskiria ypatingai ryški raudona ir deganti auksinė spalvos, pagyvinančios darbus ir suteikiančios jiems ugnelę ir prikaustančios dėmesį.  Darbuose pastebimas žaismingumas, daug neatsargių, drąsių linijų, kurios padeda sukurt tinkamą klimatą piešiniui.





Visai neseniai, kovo pradžioje, Alice paskelbė filmuką, kuriame ji rodo portreto "Virtuoso" piešimo procesą. Išties įdomu matyt, kaip iš nieko menininkė rankomis, kurių mes deja, nematome, padaro itin nuostabų kūrinį  ir, kaip sluoksniuojasi "dažai" pamažu statydami BBC rodomo Šerloko Holmso portretą.
Labiausiai man patinka dominuojanti raudona spalva jos darbuose. Ji turi kažkokį keistą talentą piešt įvairias raudonplaukes būtybes ir paverst jas viliojančiomis, sukaustančiomis žvilgsnį deivėmis.
Tai menininkė apie kurią galiu pasakyti labai daug, bet kartu ir neapsakomai mažai, nes to ką ji kuria neužtenka tik aprašyt. Reikia išmokti mėgautis kiekvienu jos skaitmeniniu potėpiu, spalvų žaismu, bei pajaust emocijas paslėptas daugybėje pikselių.

Darbai:











Komentarų nėra:

Rašyti komentarą